Bästa hushållsvågen
Bäst i test våg

 Beurer KS 51

  • Stöttålig
  • Exakt med vikten
  • 91/100 av Råd och Rön

279:-

Läs mer/ Beställ 


Test av hushållsvågar

Hushållsvågar på marknaden skiljer sig en hel del i kvalitet, kostnad och utförande. Jämfört med andra investeringar som görs i köket är det dock en ganska liten kostnad. Således kan det vara värt att köpa en hushållsvåg som är av högre kvalitet, men som kanske kostar lite mer än andra vågar.

Med det sagt är det förstås onödigt att betala ett högt pris i onödan. Innan ett köp görs är det en god idé att läsa vad andra säger om den. Vi har tittat på Råd & Rön, som i ett test har tagit reda på vilken som är den bästa hushållsvågen.

1.     Beurer KS 51

Bäst i test vågEnligt Råd och Rön är Beurer KS 51 den bästa hushållsvågen. Motiveringen lyder bland annat att den är stöttålig och är exakt med vikten. Beurer KS 51 är en digital köksvåg – och det är ingen slump. Råd och Rön testade 16 digitala vågar och fyra med fjäder. Samtliga fjädervågar som testades intog de fyra sista platserna.

Det samlade betyget för vågen blev 91 i Råd och Röns test. Tvåan, trean och fyran fick alla 90 poäng vardera.

Pris: 300 kronor

– Kan köpas här – 

2.     OBH Nordica 9837 Balance 5000

Den här vågen från OBH Nordica intar en andraplats i testet som Råd och Rön utförde. Dess egenskaper är snarlika med Beurer KS 51, men skiljer sig på vissa punkter. Till exempel anser Råd och Rön att den har en bättre hanterbarhet. På den punkten fick OBH Nordica 9837 Balance 5000 nio av tio poäng, medan Beurer fick en åtta.

OBH Nordica 9837 Balance 5000 är tveklöst en bra våg – men är den prisvärd? Den är dyrare än förstaplatstagaren Beurer KS 51, samtidigt som den fick ett lägre samlat betyg. Det som kan motivera det högre priset är designen. Prioriterar man utseende och utformning högt, kan OBH Nordica 9837 Balance 5000 alltså vara ett alternativ.

Pris: 350 kronor

-Kan köpas här – 

3.     OBH Nordica 9843 Colour

Keurer KS 51 är visserligen bäst i test – men det är OBH Nordica 9843 Colour som är det bästa köpet, enligt Råd och Rön. Det här mycket tack vare det låga priset, samtidigt som det samlade betyget endast är en poäng lägre än vinnarens (90 respektive 91). Dessutom anser Råd och Rön att OBH Nordica 9843 Colour ger ett bättre kvalitetsintryck än vinnaren. På den punkten fick vinnaren betyget åtta av tio, medan OBH Nordica 9843 Colour fick nio av tio.

Pris: 200 kronor

Kan Köpas här

Slutsats

Råd & Rön har testat 28 köksvågar: 24 digitala och 4 med fjäder. Vi kan konstatera att om du vill ha en pålitlig våg som väger exakt ska du välja en digital. Alla de 4 fjädervågarna kommer längst ner i tabellen.

Bäst i test är Beurers KS 51, med 91 i samlat betyg, som är en mycket bra våg och inte heller särskilt dyr – 300 kronor. OBH Nordicas 9843 Colour utnämns till Bra köp då den bara har 1 poäng mindre och endast kostar 200 kronor.