Bästa Matkassen

I flera artiklar har vi titta lite extra på vad som anses vara ”bäst i test” gällande köksredskap. Men det är inte bara köksredskapen som vågar, knivar, mixerstavar m.m som avgör hur maten kommer att smaka. I grunden handlar det om råvaror och bra recept. Därför kommer här en sammanfattning av ett test som visar vilken som är den bästa matkassen.

År 2015 genomförde Bäst-i-Test.se en test på följande matkassar: Mathem, Middagsfrid, Bra Mat hemma, Matkomfort och Linas Matkasse.

Här kan en viss kritik framföras mot val av matkassar då de stora matvarukedjorna som ICA och City Gross inte var med. Men utifrån utbudet drog de i alla fall följande slutsats.

Överlag ser produkterna lika ut. Man får hemkörd mat till dörren som räcker ett visst antal dagar. Men vid närmare granskning visar det sig skilja ganska mycket mellan de olika produkterna. Detta fick två testfamiljer göra. Vardera med två vuxna och med tre barn. Här handlar det alltså främst om familjekassar som testats vilket även speglar sig i testets vinnare.

Den kasse som testpatrullerna tyckte bäst om var Middagsfrids Barnkasse. Denna kasse gav de hela 9 av 10 poäng. Orsaken var främst att det var mycket av grönsaker och frukt samtidigt som smaken fick mycket höga betyg. Utöver ansåg föräldrarna att det var ”lagomt svårt” att tillaga rätterna.

Tvåa kom Matkomfort Familjefavoriter.  Detta med 8 poäng. Dess fördelar låg i att maten gick snabbt att tillaga och var enkel att servera. Men ändå med en lyxig touch. Däremot var det betydligt mindre frukt och grönt än i kassen ovan.

Trea kom Linas Barnkasse. Poängen blev 7 och fördelarna var att det var genomtänkta och bra råvaror. Dessutom enkla smaker som uppskattades av alla barn.

Är då Middagsfrid Barnkasse bäst? Det beror ju helt på vad man själv prioriterar. Är det priset, hur fort maten lagas, hur mycket grönt det är ibland ingredienserna eller något annat?