Soehnle

Soehnle, som är ett tyskt företag som producerar hushållsprodukter, etablerades redan år 1868 av Wilhelm Soehnle och företagets allra första produkt var en köksvåg. Vågar är någonting som Soehnle verkligen blivit kända för, år 1984 blev man världens störste tillverkare av vågar och idag är företaget marknadsledande på ett större antal marknader kring Europa. Varje år lanserars det dessutom en mångfald av produkter signerade Soehnle.
På världsmarknaden förknippas företaget med ord som: hög kvalitet- och funktionalitet med fokus på innovation samtidigt som man lyckas hålla ett brett sortiment av produkter. Kanske är det just därför man lämnar 3-5 års garanti på alla sina produkter. När Soehnle utvecklar sina produkter tas det bland annat hänsyn till användbarheten, allt för att underlätta användningen för konsumenterna.
Företaget har också varit först med att, under 2013, lansera den första personvågen driven av solcellsenergi. På meritlistan kan man också skriva utvecklandet av världens tunnaste köksvåg.