Tareringsfunktion

Köksvågen är ett av de vanligaste köksredskapen och den finns i de flesta kök i Sverige. Däremot är det inte alla som tänker efter ordentligt innan inköp i tron om att alla vågar i princip är likadana. Det är oftast designen som styr men det finns en funktion som inte varje hushållsvåg har som kan vara oumbärlig.

Tareringsfunktionen som många digitala vågar har är en enkel funktion som innebär att den går att nollställas efter att något ställts på vågen. För den som bakar mycket underlättar detta väldigt mycket då man slipper tänka på hur mycket kastrullen eller plastbunken väger. Man ställer helt enkelt kastrullen ovanpå vågen och nollställer vikten innan exempelvis smör eller mjöl hälls i bunken. Ska det tillsättas flera olika ingredienser så kan man nollställa efter varje gång och all huvudräkning är överflödig.

Även om det oftast är vid bakning som vägning används så kommer tareringsfunktionen även till användning vid annan matlagning särskilt när man ska testa ett nytt recept och vill vara noggrann med mängderna. Det allra viktigaste med en hushållsvåg är att den är tillförlitlig och håller för användning en lång tid samtidigt som det alltid är kul med snygga köksredskap så att de kan stå framme utan att behöva gömmas undan. Tareringsfunktionen är dock inget man bör ignorera – särskilt om man ofta bakar.

Hitta din köksvåg med tareringsfunktion här